Overslaan en naar inhoud gaan

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Uiterlijk op 1 januari 2028 moeten alle nieuwe pensioenregelingen klaar zijn. BPL Pensioen wil niet zo lang wachten. We streven naar invoering van de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026.

Wij willen 1 januari 2026 over naar het nieuwe pensioen

Nu de wet definitief is, kunnen werkgevers- en werknemersorganisaties concrete afspraken maken over de nieuwe pensioenregeling voor BPL Pensioen. Vorig jaar al zijn we begonnen met de voorbereidingen. Wij willen op 1 januari 2026 de overstap maken.

Er verandert nu nog niets voor u

Voor u verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat. Dus naar verwachting op 1 januari 2026. Natuurlijk houden we u ook voor die tijd op de hoogte. Als er nieuws is, hoort u van ons. Via onze websites en webinars. Het volgende webinar staat eind 2023 gepland. Kijk ook onze vorige webinars terug. Zodra dat kan, waarschijnlijk in de tweede helft van 2025, geven we u inzicht in de verschillen tussen uw oude en uw nieuwe pensioen.

Wilt u weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel. U vindt hier ook een korte video over wat er verandert en wat gelijk blijft.