Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe pensioenwet gaat waarschijnlijk in op 1 juli 2023

Gepubliceerd op:

Op 1 januari 2023 zou de nieuwe pensioenwet ingaan. Maar de Tweede Kamer heeft meer tijd nodig voor de behandeling van de ‘Wet toekomst pensioenen’. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenwet waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 ingaat. Op dit moment bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe wet. Na behandeling in de Tweede Kamer gaat de conceptwet naar de Eerste Kamer. 

Wij gaan door met de voorbereidingen

Als de nieuwe pensioenwet er is, maken de werkgevers en vakbonden afspraken over de nieuwe pensioenregeling van BPL Pensioen. Wij helpen ze daarbij. We waren al begonnen met de voorbereidingen en we gaan gewoon door. Uiterlijk 2027 moet de nieuwe pensioenregeling klaar zijn. Wij willen eerder klaar zijn. In onze planning gaan wij ervan uit dat vanaf 1 januari 2026 een nieuwe pensioenregeling geldt voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt, op heeft opgebouwd óf al pensioen van ons krijgt. 

Er verandert nú nog niets voor u

Voor u verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat. Natuurlijk houden we u in de tussentijd op de hoogte. Wilt u weten welke stappen we al gezet hebben en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk onze webpagina over het nieuwe pensioenstelsel.