Overslaan en naar inhoud gaan

Vacature in de Raad van toezicht BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Eén van de leden van de Raad van toezicht van BPL Pensioen treedt per 1 januari 2023 af. Wij zijn daarom op zoek naar een kandidaat die onze Raad van toezicht komt versterken. De Raad van toezicht bepaalt in onderling overleg wie de nieuwe voorzitter wordt.

Aandachtsgebied Beleggingsbeleid en Vermogensbeheer

De Raad van toezicht bestaat uit drie leden. Samen houden ze toezicht op het functioneren van BPL Pensioen. De leden van de Raad van toezicht hebben ieder hun eigen aandachtsgebied. We zijn op zoek naar een lid met het aandachtsgebied Beleggingsbeleid en Vermogensbeheer. Daarnaast hebben de drie leden gezamenlijk het aandachtsgebied Strategie en Governance. Ervaring op deze aandachtsgebieden is noodzakelijk. Daarnaast heeft het de voorkeur dat de kandidaat beschikt over ervaring op bestuurlijk niveau binnen de pensioensector en binding heeft met de agrarische en groene sectoren. Hier vindt u de volledige profielschets.

De Raad van toezicht houdt toezicht op het pensioenfonds en het bestuur

De Raad ziet toe op goede risicobeheersing en evenwichtige belangenafweging door het bestuur. De Raad van toezicht legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan. De tijdsbesteding bedraagt gemiddeld een halve dag in de week.

De Raad van toezicht ontvangt een vergoeding voor de werkzaamheden

De vergoeding voor de leden van de Raad van toezicht is vastgelegd in het beloningsbeleid.

Stuur uw CV en sollicitatiebrief uiterlijk 24 juni 2022

Heeft u interesse en herkent u zichzelf in de profielschets? Stuur dan uiterlijk 24 juni 2022 uw CV en motivatie naar bpl@actor.nl. De kennismakingsgesprekken staan gepland op 6 juli a.s.

Locatie: Stationsweg 1, 3445 AA Woerden.