Overslaan en naar inhoud gaan

We verlagen de pensioenen niet in 2022

Gepubliceerd op:

In 2022 hoeven we de pensioenen niet te verlagen. Dat heeft te maken met onze financiële situatie. Die is in 2021 voldoende verbeterd. Lees hieronder meer over wat dit voor uw pensioen betekent.

Verlaging pensioenen is nu niet nodig

Of we de pensioenen kunnen verhogen of moeten verlagen, hangt af van de dekkingsgraad. Die moet minimaal 104,3% zijn. Als de dekkingsgraad lager is, moeten we maatregelen nemen. Uit voorlopige berekeningen blijkt dat onze dekkingsgraad op 31 december 2021 105,0% was. De pensioenen verlagen is nu dus niet nodig.

Op korte termijn geen verhoging

We kunnen de pensioenen voorlopig niet verhogen. Daarvoor moet onze dekkingsgraad minimaal een jaar lang hoog genoeg en stabiel zijn. 

Premie en pensioenopbouw blijven gelijk

De totale premie voor uw pensioen blijft in 2022 hetzelfde als in 2021, namelijk 26,40%. Uw werkgever betaalt een deel, en u ook. Uw werkgever houdt namelijk een deel van de premie in op uw salaris. Op uw salarisstrook kunt u zien hoeveel u aan pensioenpremie betaalt.

Het opbouwpercentage blijft ook hetzelfde als in 2021, namelijk 1,70%. Het opbouwpercentage bepaalt hoeveel pensioen u opbouwt over het salaris dat u verdient.

Meer weten

Wilt u meer weten over hoe we er financieel voor staan? Bekijk dan de ontwikkeling van onze financiële situatie in het afgelopen jaar. Het pensioenreglement vindt u op onze website. Wilt u een totaaloverzicht van uw pensioen? Ga dan naar www.mijnpensioenoverzicht.nl.