Overslaan en naar inhoud gaan

BPL Pensioen scoort 5 sterren op duurzaamheid

Gepubliceerd op:
BPL Pensioen scoort 5 sterren op duurzaamheid

Wereldwijd staat het fonds daarmee op de vierde plek van beleggers in woningen!

BPL Pensioen belegt maatschappelijk verantwoord. “Primair zijn wij verantwoordelijk voor de pensioenen van iedereen die werkt in de agrarische en groene sectoren. Daarbij vinden we het belangrijk dat mensen van dat pensioen kunnen genieten in een leefbare wereld”, zegt Mark Rosenberg, bestuurder bij BPL Pensioen. “Daarom hechten we grote waarde aan duurzaam beleggen.”

91 van de 100 punten in de internationale GRESB-Benchmark

BPL Pensioen behaalde 91 van de 100 punten in de internationale GRESB-Benchmark*, negen punten meer dan in 2020. Daarmee behaalde het fonds een vijfsterrenbeoordeling én staat BPL Pensioen wereldwijd op de vierde plek van beleggers in woningen. Mark Rosenberg: “Dat is onder andere te danken aan de verduurzaming van ruim 800 Nederlandse woningen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen en waterbesparende kranen. En we bieden huurders van deze BPL-woningen bewustwordingsprogramma’s over duurzaam wonen aan.”

Speerpunten klimaat en water

BPL Pensioen heeft in haar beleggingsbeleid twee speerpunten: klimaat en water. Het fonds bekijkt bij alle beleggingen hoe het hieraan een positieve bijdrage kan leveren én hoe eventuele negatieve impact zoveel mogelijk beperkt kan worden. “Het bouwen van huizen vraagt in sommige gevallen het opofferen van groen”, aldus Mark. “Dat is nadelig voor de biodiversiteit en dus het klimaat. Daarom proberen wij met bijvoorbeeld het aanleggen van ‘groene daken’ dit te compenseren en zoveel mogelijk biodiversiteit te herstellen.”

Ambities voor verdere verduurzaming

Het fonds heeft ambities voor verdere verduurzaming van de vastgoedportefeuille. Mark: “In 2030 moet 50% van de woningen waarin we beleggen energieneutraal zijn. En we willen dat de uitstoot van CO2 in onze woningportefeuille in 2030 gehalveerd is. Medio 2021 was al een reductie van 38% gerealiseerd, we zijn dus op de goede weg.”

*De Global Real Estate Sustainability (GRESB) Benchmark is een jaarlijks onderzoek naar de duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles van investeerders, vermogensbeheerders en institutionele beleggers.

Meer informatie over ons beleggingsbeleid vindt u op onze webpagina ‘Beleggingsbeleid‘.