Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuws

Uw pensioenoverzicht staat klaar


Bouwde u pensioen bij ons op? Dan staat vanaf 3 september uw Uniform Pensioenoverzicht 2022 (UPO 2022) online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Uw mening telt


Wat vindt u van BPL Pensioen? Geef uw mening over ons en onze communicatie via de online vragenlijst. Of meld u aan voor het lezerspanel.

Lees meer

Betaald ouderschapsverlof en pensioen


Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders allebei 9 weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Bekijk wat betaald ouderschapsverlof betekent voor gevolgen voor uw pensioen.

Lees meer

Kijk het webinar terug over het verhogen van uw pensioen


Op woensdag 13 juli hebben ruim 900 mensen gekeken naar ons webinar. Het ging over het verhogen van de pensioenen. Wilt u meer weten? Lees welke vragen we hebben beantwoord en kijk het webinar nu terug!

Lees meer

BPL Pensioen verhoogt pensioenen met 2,6%


Er komt een nieuw pensioenstelsel in Nederland. Vooruitlopend daarop versoepelt de overheid vanaf 1 juli 2022 de regels die gelden voor het verhogen van pensioenen. Daardoor kunnen we nu de pensioenen per 1 augustus 2022 verhogen met 2,6%.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar


Krijgt u pensioen van ons? Dan staat vanaf 5 juli uw Uniform Pensioenoverzicht 2022 (UPO 2022) online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Mis het niet: het laatste pensioennieuws


We hebben weer een nieuw nummer van Mijn BPL Pensioen voor u. Het magazine met interessante artikelen, tips en het laatste pensioennieuws. Benieuwd? Lees de nieuwste editie nu online!

Lees meer

Webinar: Kunnen we uw pensioen verhogen?


We gaan bekijken of het mogelijk is om de pensioenen bij BPL Pensioen te verhogen. Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Op woensdag 13 juli van 19.00 – 20.00 uur vertellen we wat u de komende jaren kunt verwachten.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar


Bouwt u pensioen bij ons op? Dan staat vanaf 24 juni uw Uniform Pensioenoverzicht 2022 (UPO 2022) online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Vacature in de Raad van toezicht BPL Pensioen


Eén van de leden van de Raad van toezicht van BPL Pensioen treedt per 1 januari 2023 af. Wij zijn daarom op zoek naar een kandidaat die onze Raad van toezicht komt versterken. De Raad van toezicht bepaalt in onderling overleg wie de nieuwe voorzitter wordt.

Lees meer

Erna Sluis vanaf mei 2022 bestuurder BPL Pensioen


BPL Pensioen heeft een nieuw bestuurslid: Erna Sluis. Zij is in juli 2021, met een ruime meerderheid van de stemmen gekozen door de pensioengerechtigden.

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Wet toekomst pensioenen’ naar Tweede Kamer


Op 30 maart is het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ naar de Tweede Kamer gestuurd. In het wetsvoorstel zijn meer details uitgewerkt van het Pensioenakkoord dat het kabinet, werkgevers en werknemers in 2019 hebben afgesproken. Na akkoord van de Tweede Kamer gaat het wetsvoorstel naar de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet begin 2023 ingaat.

Lees meer

Situatie in Oekraïne: we zijn extra waakzaam


Doordat Rusland Oekraïne is binnengevallen, is voor velen een erg zorgelijke situatie ontstaan. Ons medeleven gaat uit naar iedereen die, direct of indirect, geraakt wordt door deze situatie. We vertellen u graag hoe wij omgaan met deze situatie.

Lees meer

Waardeoverdracht is weer mogelijk


BPL Pensioen wordt financieel steeds iets gezonder. En dat herstel zet door. Dat betekent ook dat waardeoverdracht weer mogelijk is.

Lees meer

We verlagen de pensioenen niet in 2022


In 2022 hoeven we de pensioenen niet te verlagen. Dat heeft te maken met onze financiële situatie. Die is in het afgelopen jaar voldoende verbeterd. Lees wat dit voor uw pensioen betekent.

Lees meer

Gerard Riemen nieuwe werknemersvoorzitter


Vanaf januari 2022 neemt Gerard Riemen namens de werknemers als voorzitter plaats aan onze bestuurstafel. Hij volgt hiermee mevrouw Lundgren op.

Lees meer

Mogen we veel of weinig risico nemen met beleggingen? Dit vindt u!


Eerder dit jaar vroegen we u om mee te doen aan een onderzoek. Past onze manier van beleggen bij uw verwachtingen en wensen? Hoeveel risico mogen we nemen? Dat vinden we belangrijk om te weten. Bekijk de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek.

Lees meer

BPL Pensioen scoort 5 sterren op duurzaamheid


We beleggen steeds duurzamer. In een internationaal onderzoek naar duurzaamheid onder beleggers en investeerders kregen we 91 van de 100 punten én een vijfsterrenbeoordeling. Daar zijn we natuurlijk trots op. Lees meer over onze score en ambities.

Lees meer

Aangepaste openingstijden rond de feestdagen


Rond de feestdagen hebben wij onze openingstijden iets aangepast. Bekijk hier de openingstijdens op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december.

Lees meer

Premie en pensioenopbouw blijven gelijk in 2022


Het is belangrijk dat BPL Pensioen financieel gezond is. Want dan kunnen we de pensioenen blijven betalen, nu én later. Onze financiële positie is het afgelopen jaar verbeterd. Lees wat dit voor uw pensioen betekent.

Lees meer

Kijk het webinar terug: de toekomst van ons pensioen


Op donderdag 11 november hebben veel deelnemers en werkgevers naar ons webinar gekeken. Het ging over de toekomst van ons pensioen. Wilt u het webinar terugkijken? Of meer weten over de toekomst van ons pensioen? Lees er meer over.

Lees meer

Linda Gastelaars start als bestuurslid bij BPL Pensioen


Vanaf 1 november 2021 neemt Linda Gastelaars als onafhankelijk bestuurder plaats aan onze bestuurstafel. Lees wat Linda gaat doen bij BPL Pensioen.

Lees meer

Salarispakket niet altijd geschikt voor doorgeven (pensioenopbouw bij) onbetaald verlof 


Als werkgever geeft u via de uniforme pensioenaangifte (upa) loongegevens aan ons door. U gebruik hiervoor uw salarispakket. Het is op dit moment niet mogelijk om met elk salarispakket onbetaald verlof en/of pensioenopbouw bij onbetaald verlof door te geven.

Lees meer

Speciaal voor u: Mijn BPL Pensioen 


Het 3e nummer van Mijn BPL Pensioen magazine is klaar. Het magazine voor (oud-)deelnemers en gepensioneerden met interessante artikelen over uw pensioen. Wij wensen u veel leesplezier! 

Lees meer

Webinar: de toekomst van ons pensioen


Er komt een nieuw pensioenstelsel. Hierdoor gaat de pensioenregeling van BPL Pensioen veranderen. U wilt weten wat er wel en niet verandert. Op donderdag 11 november van 19:00 tot 20:00 uur vertellen we u meer over de laatste ontwikkelingen.

Lees meer

Doe mee aan ons onderzoek!


Heeft u uw e-mailadres aan ons doorgegeven? Dan krijgt u in de week van 20 september een mail. In die mail staat een link naar ons onderzoek over beleggingsrisico’s. Doe mee aan ons onderzoek, het gaat over de toekomst van ons pensioen!

Lees meer

We hebben uw hulp nodig


Meld u aan voor een online panel op 9 september 2021 over het nieuwe pensioenstelsel. Wat wilt ú wilt weten over het nieuwe pensioenstelsel en hoe krijgt u informatie hierover het liefst van ons? Dat horen we graag van u tijdens een online panel.

Lees meer

Voor werkgevers: hogere factuur door vakantiegeld


Is uw factuur hoger? Dan komt dat waarschijnlijk doordat u in de maand juni vakantiegeld aan uw werknemers betaalde.

Lees meer

Wat doen we voor een groen pensioen?


Wilt u weten wat we in 2020 voor uw pensioen hebben gedaan? Of hoe we maatschappelijk verantwoord beleggen? Bent u benieuwd hoe we er financieel voor staan? 

Lees meer

Uitslag verkiezingen namens pensioengerechtigden bekend


Het bestuur van BPL Pensioen startte in mei 2021 verkiezingen, omdat er plaats voor een nieuwe bestuurder namens pensioengerechtigden is. Drie kandidaten meldden zich aan voor onze vacature met het aandachtsgebied ‘pensioenbeheer en communicatie’.

Lees meer