Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuws

Vacature bestuurder namens pensioengerechtigden

Gepubliceerd op:

Met ingang van 1 januari 2025 komt in ons bestuur een zetel vrij namens pensioengerechtigden. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor deze functie.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht 2024 staat klaar

Gepubliceerd op:

Wilt u weten hoeveel pensioen u in de toekomst krijgt? Bekijk dan uw Uniform Pensioenoverzicht 2024 (UPO 2024).

Lees meer

Hoofdlijnen nieuwe pensioenregeling 10 juli bekend

Gepubliceerd op:

De vakbonden en werkgeversorganisaties (sociale partners) hebben op hoofdlijnen afspraken gemaakt over de nieuwe pensioenregeling van BPL Pensioen. Die afspraken zijn vastgelegd in het concept-transitieplan.

Lees meer

BPL Pensioen genomineerd voor Pensioen Pro Award

Gepubliceerd op:

Op 18 juni worden ze weer uitgereikt: de jaarlijkse Pensioen Pro Awards. BPL Pensioen heeft een nominatie te pakken in de categorie ‘Beste pensioenfonds met meer dan € 5 miljard vermogen’.

Lees meer

Webinar 3 juni: CNV en FNV over de nieuwe pensioenregeling

Gepubliceerd op:

De vakbonden (CNV en FNV) en werkgeversorganisaties hebben op hoofdlijnen afspraken gemaakt over de nieuwe pensioenregeling van BPL Pensioen. Op maandag 3 juni organiseren vakbonden FNV en CNV hierover een webinar.

Lees meer

Wees erbij! AOW in zicht: webinar 23 mei

Gepubliceerd op:

Als uw AOW in zicht komt, dan komt uw pensioen ook dichterbij. Wat dat voor u betekent, hoort u tijdens ons webinar op 23 mei 2024.

Lees meer

Onderzoek naar risico en beleggen

Gepubliceerd op:

In november van 2023 deden we een onderzoek onder onze deelnemers. Wij wilden graag weten hoeveel risico wij mogen nemen met onze beleggingen. De uitkomsten zetten we kort voor u op een rij

Lees meer

Bijeenkomst BPL Pensioen in het nieuws

Gepubliceerd op:

In de jongste editie van PensioenPro Magazine staat een achtergrondverhaal over een informatieavond van BPL Pensioen in Leiden. Het verslag is sfeervol en informatief.

Lees meer

Dingdong "Wij hebben pensioen voor u!”

Gepubliceerd op:

Raar maar waar, niet iedereen vraagt zijn pensioen aan. Wij vinden het belangrijk dat iedereen het pensioen krijgt waar hij of zij recht op heeft. “Waarom vraagt niet iedereen zijn of haar pensioen aan?” Onze pensioenconsulenten gingen op onderzoek uit en gingen langs de deur.

Lees meer

Hoe maken we pensioen makkelijk(er) voor iedereen?

Gepubliceerd op:

Veel mensen vinden pensioen lastig. Of denken dat het lastig is. En soms zijn ze bang dat ze de verkeerde keuzes maken.

Lees meer

Vacature in de Raad van toezicht BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Komt u onze Raad van toezicht versterken? We hebben een vacature, want één van de zittende leden treedt af. Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met kennis op het gebied van risicomanagement.

Lees meer

Hogere beleggingsopbrengsten tegen lage kosten

Gepubliceerd op:

Onze belangrijkste taak is zorgen voor een goed pensioen voor iedereen die bij ons pensioen opbouwt en opbouwde. Daar zetten we ons dagelijks voor in. Lage kosten én hoge rendementen zijn goed voor alle pensioenen.

Lees meer

Kom naar onze informatiebijeenkomst

Gepubliceerd op:

In februari en maart 2024 organiseren wij drie informatiebijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt of heeft opgebouwd. U krijgt antwoord op al uw vragen over uw pensioen. Bijvoorbeeld over de keuzes die u kunt maken en het nieuwe pensioenstelsel. Meld u makkelijk en snel aan.

Lees meer

Eric Douma nieuwe werkgeversvoorzitter BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Eric Douma is met ingang van 19 december 2023 benoemd tot werkgeversvoorzitter bij BPL Pensioen. De benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Lees meer

Goed nieuws: verhoging pensioen, premie blijft gelijk, pensioenopbouw omhoog

Gepubliceerd op:

Jaarlijks maken sociale partners en het bestuur van BPL Pensioen nieuwe afspraken over de pensioenregeling. Waaronder de premie en het opbouwpercentage.

Lees meer

BPL Pensioen verhoogt álle opgebouwde en ingegane pensioenen met 4,2%

Gepubliceerd op:

Goed nieuws! We verhogen de pensioenen per 1 januari 2024. Dat doen we met 4,2%.

Lees meer

Doe mee aan ons onderzoek

Gepubliceerd op:

Hoeveel beleggingsrisico mogen wij nemen? Op die vraag krijgen wij graag een antwoord. Hebben wij uw e-mailadres? Dan krijgt u in de derde week van november een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar ons onderzoek over beleggingsrisico’s. Wij vinden het fijn als u meedoet.

Lees meer

Nieuw in 2024: pensioenopbouw vanaf 18 jaar

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari 2024 bouwen werknemers vanaf 18 jaar pensioen op bij het BPL Pensioen. Nu is dat nog vanaf 21 jaar. Deze verandering heeft gevolgen voor werkgevers en werknemers.

Lees meer

Beleggen voor úw pensioen: nu en straks?

Gepubliceerd op:

Er gelden nieuwe regels voor pensioen in Nederland. Vanaf 1 januari 2026 veranderen ook de regels bij BPL Pensioen. U hoort er alles over tijdens ons webinar op 16 november 2023.

Lees meer

Hoorrecht voor vereniging van gepensioneerden en oud-deelnemers

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2023 geldt de Wet toekomst pensioenen. Als gepensioneerde of oud-deelnemer kunt u in verenigingsverband meedenken met sociale partners over het omzetten van de pensioenen naar de nieuwe regels.

Lees meer

BPL scoort 5 sterren op duurzaamheid

Gepubliceerd op:

We beleggen steeds duurzamer. In een internationaal onderzoek naar duurzaamheid onder beleggers en investeerders kregen we 90 van de 100 punten én een vijfsterrenbeoordeling. Daar zijn we natuurlijk trots op. Lees meer over onze score en ambities.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar

Gepubliceerd op:

Bouwt u pensioen bij ons op? Dan staat vanaf 1 juli uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2023 online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Het jaarverslag 2022 is uit

Gepubliceerd op:

Bekijk ons jaarverslag over 2022. Daarin vertellen we hoe het met BPL Pensioen ging en welke resultaten we hebben bereikt. Nieuwsgierig? In ons jaarverslag zetten we de belangrijkste feiten voor u op een rij.

Lees meer

Toine van der Stee stopt bij BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Toine van der Stee was sinds 1 januari 2023 voorzitter van BPL Pensioen namens de werkgevers. Hij heeft het bestuur echter laten weten dat hij zich om persoonlijke redenen terugtrekt als voorzitter.

Lees meer

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. We streven naar invoering van de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026.

Lees meer

Automatische waardeoverdracht klein pensioen

Gepubliceerd op:

Heeft u tot 2018 bij BPL Pensioen een klein pensioen opgebouwd van € 594,89 of minder? En bouwt u nu ergens anders pensioen op? Dan verhuizen we dit pensioen naar uw nieuwe pensioenfonds. Dat doen we in de maand juni of juli van dit jaar. U hoeft niets te doen.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later

Gepubliceerd op:

Rond 23 januari 2023 krijgt u uw pensioen uitbetaald. Normaal krijgt u rond die datum ook uw jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijgt u deze documenten iets later dan u van ons gewend bent.

Lees meer

Toine van der Stee nieuwe voorzitter BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari 2023 heeft BPL Pensioen een nieuwe voorzitter: Toine van der Stee. Hij volgt daarmee Jack Buckens op. Toine van der Stee zit in het bestuur namens de werkgevers.

Lees meer

BPL Pensioen zet zich in voor het klimaat

Gepubliceerd op:

BPL Pensioen verminderde in de afgelopen jaren de uitstoot van broeikasgassen in haar beleggingsportefeuille met gemiddeld 50%. Maar we gaan verder. Daarom schreven we een klimaatplan, met daarin onze doelen en wat we gaan doen om die te bereiken.

Lees meer

Premie blijft gelijk, pensioenopbouw iets omlaag

Gepubliceerd op:

Jaarlijks maken sociale partners en het bestuur van BPL Pensioen nieuwe afspraken over de pensioenregeling. Waaronder de premie en het opbouwpercentage. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt: de pensioenpremie blijft gelijk, het opbouwpercentage gaat iets omlaag. De pensioenen gaan omhoog.

Lees meer