Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuws

Doe mee aan ons onderzoek

Gepubliceerd op:

Hoeveel beleggingsrisico mogen wij nemen? Op die vraag krijgen wij graag een antwoord. Hebben wij uw e-mailadres? Dan krijgt u in de derde week van november een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar ons onderzoek over beleggingsrisico’s. Wij vinden het fijn als u meedoet.

Lees meer

Nieuw in 2024: pensioenopbouw vanaf 18 jaar

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari 2024 bouwen werknemers vanaf 18 jaar pensioen op bij het BPL Pensioen. Nu is dat nog vanaf 21 jaar. Deze verandering heeft gevolgen voor werkgevers en werknemers.

Lees meer

Beleggen voor úw pensioen: nu en straks?

Gepubliceerd op:

Er gelden nieuwe regels voor pensioen in Nederland. Vanaf 1 januari 2026 veranderen ook de regels bij BPL Pensioen. U hoort er alles over tijdens ons webinar op 16 november 2023.

Lees meer

Hoorrecht voor vereniging van gepensioneerden en oud-deelnemers

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2023 geldt de Wet toekomst pensioenen. Als gepensioneerde of oud-deelnemer kunt u in verenigingsverband meedenken met sociale partners over het omzetten van de pensioenen naar de nieuwe regels.

Lees meer

Kom naar onze informatiebijeenkomst

Gepubliceerd op:

In november 2023 organiseren wij drie informatiebijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt of heeft opgebouwd. U krijgt antwoord op al uw vragen over uw pensioen. Bijvoorbeeld over de keuzes die u kunt maken en het nieuwe pensioenstelsel. Meld u makkelijk en snel aan.

Lees meer

BPL scoort 5 sterren op duurzaamheid

Gepubliceerd op:

We beleggen steeds duurzamer. In een internationaal onderzoek naar duurzaamheid onder beleggers en investeerders kregen we 90 van de 100 punten én een vijfsterrenbeoordeling. Daar zijn we natuurlijk trots op. Lees meer over onze score en ambities.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar

Gepubliceerd op:

Bouwt u pensioen bij ons op? Dan staat vanaf 1 juli uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2023 online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Het jaarverslag 2022 is uit

Gepubliceerd op:

Bekijk ons jaarverslag over 2022. Daarin vertellen we hoe het met BPL Pensioen ging en welke resultaten we hebben bereikt. Nieuwsgierig? In ons jaarverslag zetten we de belangrijkste feiten voor u op een rij.

Lees meer

Toine van der Stee stopt bij BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Toine van der Stee was sinds 1 januari 2023 voorzitter van BPL Pensioen namens de werkgevers. Hij heeft het bestuur echter laten weten dat hij zich om persoonlijke redenen terugtrekt als voorzitter.

Lees meer

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. We streven naar invoering van de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026.

Lees meer

Automatische waardeoverdracht klein pensioen

Gepubliceerd op:

Heeft u tot 2018 bij BPL Pensioen een klein pensioen opgebouwd van € 594,89 of minder? En bouwt u nu ergens anders pensioen op? Dan verhuizen we dit pensioen naar uw nieuwe pensioenfonds. Dat doen we in de maand juni of juli van dit jaar. U hoeft niets te doen.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later

Gepubliceerd op:

Rond 23 januari 2023 krijgt u uw pensioen uitbetaald. Normaal krijgt u rond die datum ook uw jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijgt u deze documenten iets later dan u van ons gewend bent.

Lees meer

Toine van der Stee nieuwe voorzitter BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari 2023 heeft BPL Pensioen een nieuwe voorzitter: Toine van der Stee. Hij volgt daarmee Jack Buckens op. Toine van der Stee zit in het bestuur namens de werkgevers.

Lees meer

BPL Pensioen zet zich in voor het klimaat

Gepubliceerd op:

BPL Pensioen verminderde in de afgelopen jaren de uitstoot van broeikasgassen in haar beleggingsportefeuille met gemiddeld 50%. Maar we gaan verder. Daarom schreven we een klimaatplan, met daarin onze doelen en wat we gaan doen om die te bereiken.

Lees meer

Premie blijft gelijk, pensioenopbouw iets omlaag

Gepubliceerd op:

Jaarlijks maken sociale partners en het bestuur van BPL Pensioen nieuwe afspraken over de pensioenregeling. Waaronder de premie en het opbouwpercentage. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt: de pensioenpremie blijft gelijk, het opbouwpercentage gaat iets omlaag. De pensioenen gaan omhoog.

Lees meer

BPL Pensioen verhoogt álle pensioenen met 8%

Gepubliceerd op:

Goed nieuws! We kunnen de pensioenen wéér verhogen. In augustus 2022 verhoogden we uw pensioen met 2,6%. Per 1 januari 2023 worden alle pensioenen opnieuw verhoogd, nu met 8%.

Lees meer

BPL Pensioen belegt voor het eerst in duurzame houtbouw

Gepubliceerd op:

Een besparing van maar liefst 460 ton CO2: dat bereiken we met onze investering in de bouw van 30 woningen op de Binckhorst in Den Haag. De woningen, die begin 2026 worden opgeleverd, worden voor een groot deel gebouwd met een houtsoort dat een veel lagere CO2-uitstoot heeft dan staal en beton.

Lees meer

BPL Pensioen helpt landbouwers en melkveehouders bij verduurzaming

Gepubliceerd op:

De komende 3 jaar belegt BPL Pensioen €210 miljoen in landbouwgrond. Dat doen we via het Dutch Farmland Fund. “Zo helpen we landbouwers en melkveehouders bij de overstap naar duurzame landbouw”, aldus werkgeversvoorzitter Jack Buckens.

Lees meer

Waarde beleggingen daalt, dekkingsgraad stijgt

Gepubliceerd op:

De waarde van onze beleggingen daalt. Dat komt door de oorlog in Oekraïne. De rente is wel gestegen. Het effect van de rentestijging is groter dan het effect van de daling van beleggingsopbrengsten. Daardoor stijgt onze dekkingsgraad ook.

Lees meer

Nieuwe pensioenwet gaat waarschijnlijk in op 1 juli 2023

Gepubliceerd op:

Op 1 januari 2023 zou de nieuwe pensioenwet ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar

Gepubliceerd op:

Bouwde u pensioen bij ons op? Dan staat vanaf 3 september uw Uniform Pensioenoverzicht 2022 (UPO 2022) online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Uw mening telt

Gepubliceerd op:

Wat vindt u van BPL Pensioen? Geef uw mening over ons en onze communicatie via de online vragenlijst. Of meld u aan voor het lezerspanel.

Lees meer

Betaald ouderschapsverlof en pensioen

Gepubliceerd op:

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders allebei 9 weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Bekijk wat betaald ouderschapsverlof betekent voor gevolgen voor uw pensioen.

Lees meer

Kijk het webinar terug over het verhogen van uw pensioen

Gepubliceerd op:

Op woensdag 13 juli hebben ruim 900 mensen gekeken naar ons webinar. Het ging over het verhogen van de pensioenen. Wilt u meer weten? Lees welke vragen we hebben beantwoord en kijk het webinar nu terug!

Lees meer

BPL Pensioen verhoogt pensioenen met 2,6%

Gepubliceerd op:

Er komt een nieuw pensioenstelsel in Nederland. Vooruitlopend daarop versoepelt de overheid vanaf 1 juli 2022 de regels die gelden voor het verhogen van pensioenen. Daardoor kunnen we nu de pensioenen per 1 augustus 2022 verhogen met 2,6%.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar

Gepubliceerd op:

Krijgt u pensioen van ons? Dan staat vanaf 5 juli uw Uniform Pensioenoverzicht 2022 (UPO 2022) online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Mis het niet: het laatste pensioennieuws

Gepubliceerd op:

We hebben weer een nieuw nummer van Mijn BPL Pensioen voor u. Het magazine met interessante artikelen, tips en het laatste pensioennieuws. Benieuwd? Lees de nieuwste editie nu online!

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar

Gepubliceerd op:

Bouwt u pensioen bij ons op? Dan staat vanaf 24 juni uw Uniform Pensioenoverzicht 2022 (UPO 2022) online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Vacature in de Raad van toezicht BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Eén van de leden van de Raad van toezicht van BPL Pensioen treedt per 1 januari 2023 af. Wij zijn daarom op zoek naar een kandidaat die onze Raad van toezicht komt versterken. De Raad van toezicht bepaalt in onderling overleg wie de nieuwe voorzitter wordt.

Lees meer

Erna Sluis vanaf mei 2022 bestuurder BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

BPL Pensioen heeft een nieuw bestuurslid: Erna Sluis. Zij is in juli 2021, met een ruime meerderheid van de stemmen gekozen door de pensioengerechtigden.

Lees meer