Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuws

Kijk het webinar terug: de toekomst van ons pensioen


Op donderdag 11 november hebben veel deelnemers en werkgevers naar ons webinar gekeken. Het ging over de toekomst van ons pensioen. Wilt u het webinar terugkijken? Of meer weten over de toekomst van ons pensioen? Lees er meer over.

Lees meer

Linda Gastelaars start als bestuurslid bij BPL Pensioen


Vanaf 1 november 2021 neemt Linda Gastelaars als onafhankelijk bestuurder plaats aan onze bestuurstafel. Lees wat Linda gaat doen bij BPL Pensioen.

Lees meer

Piekarbeiders aanmelden nu nog makkelijker


U meldt piekarbeiders nu nog makkelijker aan op het vernieuwde piekportaal. Ook vindt u daar een overzicht van uw piekarbeiders. Lees welke nieuwe mogelijkheden er nog meer zijn. En hoe u piekarbeiders aanmeldt.

Lees meer

Salarispakket niet altijd geschikt voor doorgeven (pensioenopbouw bij) onbetaald verlof 


Als werkgever geeft u via de uniforme pensioenaangifte (upa) loongegevens aan ons door. U gebruik hiervoor uw salarispakket. Het is op dit moment niet mogelijk om met elk salarispakket onbetaald verlof en/of pensioenopbouw bij onbetaald verlof door te geven.

Lees meer

Speciaal voor u: Mijn BPL Pensioen 


Het 3e nummer van Mijn BPL Pensioen magazine is klaar. Het magazine voor (oud-)deelnemers en gepensioneerden met interessante artikelen over uw pensioen. Wij wensen u veel leesplezier! 

Lees meer

Webinar: de toekomst van ons pensioen


Er komt een nieuw pensioenstelsel. Hierdoor gaat de pensioenregeling van BPL Pensioen veranderen. U wilt weten wat er wel en niet verandert. Op donderdag 11 november van 19:00 tot 20:00 uur vertellen we u meer over de laatste ontwikkelingen.

Lees meer

Doe mee aan ons onderzoek!


Heeft u uw e-mailadres aan ons doorgegeven? Dan krijgt u in de week van 20 september een mail. In die mail staat een link naar ons onderzoek over beleggingsrisico’s. Doe mee aan ons onderzoek, het gaat over de toekomst van ons pensioen!

Lees meer

Eline Lundgren vertrekt per maandag 13 september naar pensioenfonds bpfBOUW


Eline Lundgren vertrekt per 13 september 2021 naar pensioenfonds bpfBOUW. Zij nam zitting aan de bestuurstafel als voorzitter namens werknemers.

Lees meer

We hebben uw hulp nodig


Meld u aan voor een online panel op 9 september 2021 over het nieuwe pensioenstelsel. Wat wilt ú wilt weten over het nieuwe pensioenstelsel en hoe krijgt u informatie hierover het liefst van ons? Dat horen we graag van u tijdens een online panel.

Lees meer

Voor werkgevers: hogere factuur door vakantiegeld


Is uw factuur hoger? Dan komt dat waarschijnlijk doordat u in de maand juni vakantiegeld aan uw werknemers betaalde.

Lees meer

Uw mening telt


Wat vindt u van BPL Pensioen? Geef uw mening over ons en onze communicatie via de online vragenlijst. Of meld u aan voor het lezerspanel.

Lees meer

Wat doen we voor een groen pensioen?


Wilt u weten wat we in 2020 voor uw pensioen hebben gedaan? Of hoe we maatschappelijk verantwoord beleggen? Bent u benieuwd hoe we er financieel voor staan? 

Lees meer

Uitslag verkiezingen namens pensioengerechtigden bekend


Het bestuur van BPL Pensioen startte in mei 2021 verkiezingen, omdat er plaats voor een nieuwe bestuurder namens pensioengerechtigden is. Drie kandidaten meldden zich aan voor onze vacature met het aandachtsgebied ‘pensioenbeheer en communicatie’.

Lees meer

Nieuwe regels voor pensioenen uitgesteld


Het nieuwe pensioenakkoord: de Nederlandse pensioenwereld staat voor een enorme verandering. De bedoeling was dat pensioenfondsen tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2026 konden overstappen op het nieuwe pensioenstelsel. Dit schuift nu op, met een jaar.

Lees meer

Uw pensioenoverzicht staat klaar


Bouwt u pensioen bij ons op? Dan staat vanaf 15 juni uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2021 online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Speciaal voor u: Mijn BPL Pensioen


Het 2e nummer van Mijn BPL Pensioen magazine is klaar. Ga er lekker voor zitten en geniet van interessante artikelen over uw pensioen.

Lees meer

Geslaagde zoektocht naar ‘vermiste’ deelnemers!


Wij vinden het belangrijk dat iedereen die een pensioen bij ons opbouwt, ook daadwerkelijk een pensioen krijgt. Soms zorgt dat voor een uitdaging. Want deelnemers blijken soms ‘onvindbaar’. Bijvoorbeeld doordat ze verhuizen naar het buitenland en wij geen juiste adresgegevens hebben. In totaal ging het om 15.737 personen. 

Lees meer

Verkiezingen bestuurslid namens pensioengerechtigden


Van 26 mei tot en met 16 juni 2021 organiseren wij verkiezingen. We zijn op zoek naar een bestuurder namens pensioengerechtigden. Voor deze functie hebben we 22 februari een vacature geplaatst.

Lees meer

Voor werkgevers: informatie over de ambtshalve nota


Heeft u als werkgever de ambtshalve nota ontvangen? In dit bericht leest u hoe u de ontbrekende gegevens kunt controleren en aanleveren.

Lees meer

Pensioen: U krijgt uw vakantiegeld maandelijks


Bent u pensioengerechtigd en krijgt u pensioen van ons? Dan is dit goed om te weten: u krijgt uw vakantiegeld niet in 1 keer. U ontvangt iedere maand een deel van uw vakantiegeld bij uw pensioenuitkering.

Lees meer

Krijgt u pensioen van ons? Uw pensioenoverzicht staat klaar


Krijgt u pensioen van ons? Dan staat tussen 1 en 17 april uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2021 online voor u klaar. Het UPO geeft u een overzichtelijk beeld van uw pensioensituatie.

Lees meer

Ronald Zwijnenburg overleden


Wij kregen gisteren het ontzettend trieste bericht dat Ronald Zwijnenburg is overleden. Ronald was tot dit jaar bestuurder bij BPL Pensioen, namens pensioengerechtigden.

Lees meer

Vacature bestuurder namens pensioengerechtigden


Omdat we het belangrijk vinden dat pensioengerechtigden vertegenwoordigd zijn binnen het bestuur is aan de bestuurstafel plaats voor 2 vertegenwoordigers namens pensioengerechtigden. Eén zetel is vacant. Krijgt u een pensioen van BPL Pensioen? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar u!

Lees meer

Eric Douma start als bestuurder bij BPL Pensioen


Namens LTO neemt Eric Douma vanaf 1 februari 2021 plaats aan de bestuurstafel van BPL Pensioen.

Lees meer

Ronald Zwijnenburg stopt bij BPL Pensioen


In verband met privéomstandigheden legt Ronald Zwijnenburg per 1 januari 2021 zijn bestuurstaken bij BPL Pensioen neer.

Lees meer

Financiële situatie


Onze financiële situatie is niet goed. Onze dekkingsgraad is te laag. We willen graag weer financieel gezond worden. Daarom bekijken we de komende periode welke maatregelen we daarvoor moeten nemen. Bekijk wat dit betekent voor uw pensioen bij BPL Pensioen.

Lees meer

Maatregelen nodig om financiële situatie te herstellen


Wij voelen ons er verantwoordelijk voor om te zorgen voor een gezond pensioenfonds dat in staat is om de pensioenen nu én in de toekomst te kunnen betalen. En dat is helaas alleen mogelijk als we nú maatregelen nemen.

Lees meer

Evelien Vlastuin vanaf 1 januari bestuurder BPL Pensioen


Vanaf 1 januari 2021 neemt Evelien Vlastuin namens pensioengerechtigden plaats aan de bestuurstafel. Daarnaast is ze ook lid van de Risicocommissie.

Lees meer

BPL Pensioen belegt in houtbouw


BPL Pensioen kijkt uit naar de start van het eerste houtbouwproject. Door te beleggen in houtbouw verwachten we hoge rendementen te kunnen halen én bij te dragen aan CO2-reductie en dus verduurzaming van onze samenleving.

Lees meer

Pensioenakkoord: wat kunt u verwachten?


Mogelijk heeft u in het nieuws al het één en ander gelezen over een ‘nieuw pensioenakkoord’ en vraagt u zich af wat dat voor u betekent en wat u kunt of moet doen. Er moet nog veel worden uitgewerkt in wetgeving. Dus er is nog veel onduidelijk. We vertellen u nu alvast graag over de kansen en uitdagingen van de nieuwe pensioenafspraken. Wij houden u op de hoogte.

Lees meer