Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe regels voor pensioenen uitgesteld

Gepubliceerd op:

Het nieuwe pensioenakkoord: de Nederlandse pensioenwereld staat voor een enorme verandering. De bedoeling was dat pensioenfondsen tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2026 konden overstappen op het nieuwe pensioenstelsel. Dit schuift nu op, met een jaar.

Uitstel maakt geen verschil

Voor BPL Pensioen maakt dit uitstel vooralsnog geen verschil. De voorbereidingen voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel waren al gestart. En met die voorbereidingen gaan we door. 

We praten al een tijdje met onze sociale partners (vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers). Ook gaan we in gesprek met deelnemers en pensioengerechtigden. Zo nemen we iedereen bijtijds mee en gaan we samen op weg naar onze nieuwe pensioenregeling.

Pensioenwet gaat begin 2022 naar de Kamer

Minister Koolmees wilde de wetgeving voor het nieuwe  pensioenstelsel dit jaar behandelen in de Tweede Kamer en daarna in de Eerste Kamer. Dat lukt niet. Er is meer tijd nodig voor een zorgvuldige uitwerking. Hij verwacht de wet nu begin 2022 naar de Kamer te sturen. Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen klaar zijn voor de nieuwe regels voor pensioen. Veel hangt af van de verdere uitwerking van de wetgeving. En van de besluiten die sociale partners nemen. Zij maken immers de afspraken over de pensioenen. 

Meld u aan voor ons panel

Wij zijn van plan een (online) panel op te starten om met u te praten over wat er gaat veranderen en de manier waarop u daarover geïnformeerd wil worden. Wilt u meepraten? Meld u dan aan via communicatie@bplpensioen.nl. Daar kunt u ook terecht met uw vragen over het nieuwe pensioenakkoord.