Overslaan en naar inhoud gaan

Doe mee aan ons onderzoek

Gepubliceerd op:

Hoeveel beleggingsrisico mogen wij nemen? Op die vraag krijgen we graag een antwoord. Hebben wij uw e-mailadres? Dan krijgt u in de derde week van november een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar ons onderzoek. Het gaat over úw pensioen. Dus we vinden het fijn als u meedoet. 

Beleggen is nodig om uw pensioen te laten groeien

U en uw werkgever betalen iedere maand premie. Of hebben dat in het verleden gedaan. Om uw pensioen te laten groeien, beleggen wij die premie voor u. Want, beleggen levert meer geld op dan sparen. Maar eerlijk is eerlijk, beleggen is niet zonder risico. Daarom is een goede balans tussen risico en rendement belangrijk.

Waarom dit onderzoek?

Over die balans tussen risico en rendement gaat dit onderzoek. Want om uw pensioen mee te laten groeien met de stijging van de prijzen, moeten wij risico nemen met onze beleggingen. Maar hoeveel risico mogen we nemen? Want:

  • Wat meer risico betekent een grotere kans op een hoger of een lager pensioen. De hoogte van uw pensioen kan veranderen.
  • Wat minder risico betekent een stabiel, maar waarschijnlijk ook iets lager pensioen. Uw pensioen groeit niet helemaal mee met de stijging van de prijzen.

Doe mee

Wat vindt u? Hoeveel risico moeten we nemen? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek. Het onderzoek sluit op 1 december 2023. De uitkomsten van het onderzoek leest u eind januari 2024 op onze website.

Zie ook de veelgestelde vragen en antwoorden bij ons onderzoek.