Overslaan en naar inhoud gaan

Eric Douma nieuwe werkgeversvoorzitter BPL Pensioen

Gepubliceerd op:

Eric Douma is met ingang van 19 december 2023 benoemd tot werkgeversvoorzitter bij BPL Pensioen. De benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. 

Van tijdelijk naar benoemd

Eric Douma is al sinds begin 2021 lid van het bestuur van BPL Pensioen namens de werkgevers. Vlak voor de zomer van 2023 vertrok de zittende werkgeversvoorzitter. Daardoor ontstond een vacature voor werkgeversvoorzitter. 

Eric nam vanaf dat moment die taak over als tijdelijk  plaatsvervangend voorzitter. Dat beviel van beide kanten goed. Reden om de officiële benoeming op te starten.

Veel ervaring en oog voor de mens

Eric Douma heeft jarenlange ervaring binnen de agrarische sector. Via LTO is hij een zichtbare vertegenwoordiger van de achterban.

Het bestuur is blij met de benoeming van Eric als voorzitter. De afgelopen periode heeft hij laten zien dat hij niet alleen een goed bestuurder is, maar ook een goede voorzitter. Hij heeft daarvoor de juiste kennis, eigenschappen en vaardigheden. Hij begeleidt het bestuur bij het nemen van weloverwogen besluiten, altijd met oog voor de mens.