Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioen afkopen

U wilt weten of u uw pensioen kunt afkopen. Bijvoorbeeld omdat u ergens kort hebt gewerkt en een klein pensioen hebt opgebouwd. Of afkopen kan, hangt af van uw situatie, uw leeftijd en de hoogte van uw pensioen.

Als u geen pensioen meer opbouwt

Voor 1 januari 2018 gestopt
Is uw pensioenopbouw gestopt voor 1 januari 2018? Dan kunt u uw pensioen afkopen als uw pensioen lager is dan € 592,51 bruto per jaar.

Na 1 januari 2018 gestopt
Is uw pensioenopbouw gestopt na 1 januari 2018? Als uw pensioen lager is dan € 592,51 bruto per jaar dan geldt het volgende:

  • Er is een wachttijd van 5 jaar.
  • In die 5 jaar proberen we uw pensioen automatisch over te dragen naar uw nieuwe pensioenfonds.
  • Lukt het niet om uw pensioen in die 5 jaar over te dragen? Als uw pensioen lager is dan € 592,51 bruto per jaar, dan kunt u ons vragen een offerte te maken voor afkoop.

Als u met pensioen gaat

U kunt met pensioen vanaf uw 60e. Op het moment dat u met pensioen gaat, kunt u ervoor kiezen uw pensioen af te kopen. Dat kan alleen als uw pensioen lager is dan € 592,51 bruto per jaar.

Neem contact met ons op voor een voorstel

Check de hoogte van uw pensioen in de pensioenplanner. Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u uw pensioen afkopen? Neem dan contact met ons op. We sturen u een voorstel om uw pensioen af te kopen.

Als u 68 wordt, krijgt u automatisch bericht van ons

Hebt u op uw 68e een pensioen lager dan € 592,51? Dan krijgt u automatisch bericht van ons. Daarin staat hoe u uw pensioen kunt afkopen. De keuze is aan u. Als u niet wil afkopen, krijgt u uw pensioen gewoon maandelijks uitbetaald.

Meer weten?