Uniforme pensioenaangifte

BPL Pensioen stapt vanaf 1 januari 2021 over op de uniforme pensioenaangifte (upa). De upa maakt het makkelijker om gegevens bij ons aan leveren. De aanlevering gaat namelijk automatisch via uw salarispakket.

Upa vervangt vanaf 2021 MDVPLO en handmatig aanleveren

Vanaf 2021 vervangt de uniforme pensioenaangifte de aanlevering via MDVPLO of handmatig in het werkgeversportaal. De aanleveringen voor het jaar 2020 doet u nog wel zoals u nu doet.

Voordelen van de upa voor u

De uniforme pensioenaangifte heeft veel voordelen.

  • Door de automatische aanlevering via het salarispakket is de gegevensaanlevering correcter en actueler.
  • De pensioenaangifte doet u direct vanuit uw salarispakket.
  • Het is niet meer nodig om apart in het werkgeversportaal een MDVPLO bestand te uploaden of handmatig gegevens aan te leveren. 

Pensioenaangifte via uw salarispakket

Vanaf 2021 doet u pensioenaangifte rechtstreeks vanuit uw salarispakket. Softwareleveranciers van salarispakketten zijn al op de hoogte. Zo is er voldoende tijd om de pakketten geschikt te maken voor de uniforme pensioenaangifte. 

Heeft u geen salarispakket? Dan raden we u aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Bekijk een overzicht van de salarispakketten die geschikt zijn voor de upa. 

Tip: bekijk de handleiding van uw salarispakket

Elk salarispakket werkt net even anders. Daarom kan uw softwareleverancier u het beste helpen bij de pensioenaangifte met de upa. De meeste leveranciers hebben een handleiding voor u.

In januari 2021 krijgt u instructies om de upa te activeren

Om upa in uw salarispakket te gebruiken, moet u dat activeren. In januari 2021 hoort u hoe u dat kunt doen. 

Heeft u een administrateur bij ons gemachtigd? Dan krijgt uw administrateur de instructies van ons. U hoeft dan zelf niets te doen. 

Hoi