Overslaan en naar inhoud gaan

Premie en pensioenopbouw blijven gelijk in 2022

Gepubliceerd op:

Het is belangrijk dat BPL Pensioen financieel gezond is. Want dan kunnen we de pensioenen blijven betalen, nu én later. Onze financiële situatie is het afgelopen jaar iets verbeterd. Dat is goed nieuws. Lees wat dit voor uw pensioen betekent.

Premie en pensioenopbouw blijven gelijk

Bouwt u pensioen bij ons op? Uw premie en opbouwpercentage blijven hetzelfde als in 2021. De totale premie voor uw pensioen blijft hetzelfde als in 2021, namelijk 26,4%. Uw werkgever betaalt een deel, en u ook. Uw werkgever houdt namelijk een deel van de premie in op uw salaris. Op uw salarisstrook ziet u hoeveel pensioenpremie u betaalt.

Het opbouwpercentage blijft ook hetzelfde als in 2021, namelijk 1,70%. Dit percentage bepaalt hoeveel pensioen u opbouwt over uw salaris.

Wel of niet verlagen?

Onze dekkingsgraad van eind 2021 bepaalt of we in 2022 de pensioenen moeten verlagen. De dekkingsgraad moet volgens de huidige wet minstens 104,3% zijn. De minister heeft nog niet besloten of het - net als begin 2021 - is toegestaan om uit te gaan van 90% als ondergrens. Hij neemt dat besluit waarschijnlijk nog in december 2021.

Meer weten

Wilt u meer weten over hoe we ervoor staan? Bekijk dan de onze financiële situatie. Het pensioenreglement (pdf) vindt u op onze website. Wilt u een totaaloverzicht van uw pensioen? Log dan in op uw persoonlijke pagina. Of ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een overzicht van uw pensioen en uw AOW.