Overslaan en naar inhoud gaan

Onze bijdrage aan klimaat en duurzaamheid


Klimaat en duurzaamheid gaat iedereen aan. Samen kunnen we zorgen dat de generaties na ons ook kunnen genieten van de aarde. Wij dragen ons steentje bij door de pensioenpremies die werkgevers en werknemers betalen duurzaam te beleggen. En door in ons werk te focussen op klimaat en duurzaamheid. 

Hoe doen wij dat? Duurzaam beleggen en investeren

Wij zorgen voor het pensioen van deelnemers in de groene en agrarische sectoren. Voor deze sectoren zijn duurzaamheid en het tegengaan van klimaatveranderingen heel belangrijk. Wij dragen hier dan ook graag aan bij met duurzame beleggingen en investeringen. Wij beleggen in bedrijven die watersystemen en dijken aanleggen. Maar ook in bedrijven die actief zijn met nieuwe vormen van energie. En we investeren in duurzame nieuwbouwprojecten.  

Wij focussen in ons werk op klimaat en duurzaamheid

Niet alleen met duurzaam beleggen en investeren willen wij bijdragen aan een leefbare wereld. Ook door in ons dagelijkse werk te focussen op klimaat en duurzaamheid proberen we dat te doen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we post zoveel mogelijk digitaal versturen. En brieven per post sturen wij met duurzaam papier. 

Lees meer over onze bijdrage

U leest meer over onze bijdrage aan klimaat en duurzaamheid in drie artikelen in het VanColland magazine.

Artikel 1: Column: Klimaat en duurzaamheid (pagina 2)
Artikel 2: Maatschappelijk verantwoord beleggen in woonwijken (pagina 10)
Artikel 3: BPL Pensioen strijdt mee tegen klimaatverandering (pagina 12)