Overslaan en naar inhoud gaan

BPL Pensioen verhoogt álle pensioenen met 8%

Gepubliceerd op:

Goed nieuws! We kunnen de pensioenen wéér verhogen. In augustus 2022 verhoogden we uw pensioen met 2,6%. Per 1 januari 2023 worden alle pensioenen opnieuw verhoogd, nu met 8%.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Alle pensioenen worden verhoogd. Dus voor iedereen die al pensioen krijgt, iedereen die pensioen opbouwt én pensioen bij ons heeft laten staan.

  • Krijgt u al pensioen? In januari 2023 krijgt u uw verhoogde pensioen. In februari 2023 krijgt u een uitkeringsspecificatie waarin de hoogte van uw verhoogde pensioen staat. 
  • Nog niet met pensioen? Sinds februari 2023 is de verhoging van uw pensioen verwerkt in de bedragen die u ziet in Mijn Pensioenoverzicht én onze pensioenplanner.

Waarom worden de pensioenen met 8% verhoogd?

We zijn blij dat we uw pensioen voor de tweede keer in een half jaar tijd kunnen verhogen. Maar we beseffen ook dat de stijging van de prijzen (de inflatie) nóg hoger is. We willen uw pensioen graag mee laten groeien met de stijgende prijzen. Daarom hebben we vele berekeningen gemaakt en op basis van een zorgvuldige afweging zijn we gekomen tot dit percentage. Er moet genoeg geld in kas blijven voor alle pensioenen die we in de toekomst moeten betalen. En voor de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel in 2026. Bekijk wat de verhoging nú betekent voor de toekomst (pdf).

Meld u aan voor ons webinar op 19 januari

U kunt zich binnenkort aanmelden voor ons webinar op donderdag 19 januari 2023. Dan vertellen we waarom we de pensioenen met 8% verhogen. Ook vertellen we over de voorbereidingen op het nieuwe pensioenstelsel. Houd onze website in de gaten.

Veelgestelde vragen

Bekijk ook de veelgestelde vragen en antwoorden over de verhoging van uw pensioen in januari 2023 (pdf).