Overslaan en naar inhoud gaan

Upa activeren

Voordat u met de uniforme pensioenaangifte (upa) gegevens kunt aanleveren, moet u de upa activeren. Let op: het bevestigen van uw e-mailadres is belangrijk! Zo houden we u op de hoogte van eventueel ontbrekende gegevens in uw loonaangifte.

Activeer de upa
  • Eenvoudig uw pensioenaangifte met de upa.
  • Direct aanleveren vanuit uw salarispakket.
  • In 5 minuten bent u klaar.

Meer informatie

Wat is upa activeren?

Elke maand of vier weken doet u pensioenaangifte. Dat doet u met de uniforme pensioenaangifte (upa) vanuit uw salarispakket. Voordat u pensioenaangifte kunt doen met de upa, activeert u de upa via onze website. Dat is nodig om een koppeling te maken tussen uw salarispakket en onze pensioenadministratie.

Upa nu activeren.

Hoe werkt upa activeren?

Administrateur activeert de upa

Regelt uw administrateur uw pensioenzaken bij ons, dan activeert uw administrateur ook de upa voor u. Zelf hoeft u niets te doen. Regelt u zelf uw pensioenzaken, dan activeert u zelf de upa.

Zo activeert u de upa

U activeert de upa via onze website. Log in met uw inloggegevens voor het werkgeversportaal en selecteer uw salarispakket. Zijn er meerdere loonheffingennummers, dan selecteert u ook de loonheffingennummers waarvoor u met de upa pensioenaangifte wilt doen. Afhankelijk van uw salarispakket krijgt u daarna een persoonlijk upa-account. 

Upa nu activeren. 

Leveranciersnummer en aansluitnummer

Uw leveranciersnummer is de gebruikersnaam van de gemachtigde aanleveraar zonder toevoeging van letters. Heeft u geen administrateur gemachtigd? Dan is het leveranciersnummer uw eigen gebruikersnaam zonder lettertoevoeging.  

Uw aansluitnummer is gelijk aan het werkgeversnummer waarvoor er wordt aangeleverd.

Wat is een eigen upa-account en een pakket upa-account?

Eigen upa-account: u krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord

Bij sommige salarispakketten heeft u zelf een upa-account nodig. Als dat zo is, dan krijgt u van ons een gebruikersnaam en wachtwoord als u de upa activeert. Deze gegevens vult u in uw salarispakket in. Uw softwareleverancier kan u hierbij helpen. U kunt uw upa-account bij alle salarispakketten gebruiken waarvoor u een eigen upa-account nodig heeft. 

Bent u de inloggegevens voor in uw salarispakket vergeten? Vraag dan uw inloggegevens op.

  • Ga naar het tabblad ‘Uw eigen upa-account.’
  • Klik op 'Inloggegevens vergeten'. U ziet de inloggegevens.

De inloggegevens die u invoert in het salarispakket staan volledig los van de inloggegevens waarmee u inlogt op www.bplpensioen.nl

Pakket upa-account: u bent direct klaar

Bij sommige salarispakketten heeft uw softwareleverancier een eigen pakket upa-account. U heeft zelf geen persoonlijk upa-account met gebruikersnaam en wachtwoord nodig. U bent direct klaar als u de upa bij ons activeert. 

Heeft u een pakket upa-account (SWO account) maar krijgt u geen activatiecodes als u de upa activeert? Bij een pakket upa-account wordt er automatisch een koppeling gemaakt tussen uw salarispakket en de administratie van BPL Pensioen. U hoeft hiervoor geen codes in te vullen in uw pakket.